Боровинкови палачинки

    В неделя сутрин, няма нищо по-хубаво от палачинки за закуска :) Искам да ви кажа че ги обожавам, толкова са мекички и деликатни. Има точно няколко неща, от които когато отхапя първата хапка или отпия първата глътка застивам за миг и усещам как вкусът им се се разлива по тялото ми ... Е, палачинките са едно от тях. Днешните са с леко изменена рецепта и пропорции и са само за десерт на закуската :)


  
Трябва ви едно яйце и останалото е на око. Сега ще ви кажа, как си го меря аз. Разбиваме яйцето и към него прибаваме брашно, така че да стане на гъста лепкава каша. Разбиваме го добре и постепенно прибавяме прясно мляко, докато се получи с гъстотата на боза, щипка сол и щипка захар ( сега като е с едно яйце, по-малки щипчици ) Така правя сместа независимо дали е с едно или три яйца.
Днес към гореполученото тесто за палачинки има и малко екстри- 2 супени лъжици кисело мляко с половин ч. лъжичка сода ииии 2-3 лъжички сладко от боровинки :) 
И така пържим си ги стандартно в тиганче , намазано с масло, и после пак всяка палачинка я намазваме с масло. Гарнират се със сладко от боровинки или горски ягодки или каквото друго сметнете за добре. И след това май няма да е зле и да потичаме малко.... ;)
Да ви е сладко !!!




Коментари