Пиле с топено сирене и кисели краставички

За вечеря съм ви приготвила едно много любимо мое ястие, изключително вкусно и доста лесно- пилешко с топено сирене и кисели краставички, с гарнитура картофено пюре.


По принцип го приготвям с пилешки гърди, но става от всички части на пилето. Значи, необходимо ви е пилешко месо, (за 4 порции 2 пилешки пеперуди ), 2/3 от пушено-топено сирене "Жоси", 3-4 кисели краставички, олио, черен пипер и сол. В дъното на дълбок тиган се сипва малко олио, колкото да го покрие и след като се сгорещи се прибавят късчетата пилешко месо. Запържват се до побеляване, след което се прибавят нарязаните на малки кубчета кисели краставички и топеното сирене. Прибавя се малко сол ( може и да я пропоуснете, ако не обичате много солено, защото трябва да се има предвид, че сиренето и краставичките са солени) и черен пипер- на вкус, може да сложите и повечко, няма да сбъркате :) Така, вече в тигана се е образувал сос, когато се сгъсти яденето е готово. Ако го забравите и се сгъсти прекалено, може да го разредите с малко прясно мляко. Гарнитурата според мен не може да бъде друга, освен кадифено картофено пюре с масло и мляко.
   Много е вкусно, наистина ! Ако го полеете и с чаша-две червено вино цена няма да има. А тях може да си ги изберете оттук, проверени са ;) http://bulgarian-heritage.com/bg/

Коментари

Публикуване на коментар