Обедно меню от тиквички

Днешният обяд ще бъде много лесен, лек и вкусен - Крем супа от тиквики и пълнени тиквички със зеленчуци.
        За пълнените тиквички ни трябват 5-6 тиквички, средно големи, 2 моркова, 2, чушки, 1 глава лук, 500 гр. гъби.Нарязваме тиквичките на 2 или 3 равни части, като се подреждат изправени в тавичката. С малка лъжичка издълбаваме вътрешността, като трябва да остане около см. по дъното и стените. Вътрешността на тиквичките си я събираме , за да си направим после супичката :) Така, след като сме изтърбушили всички тиквички, ги подреждаме в намазнена тавичка и ги осоляваме отвътре. Започваме да редим зеленчуците, които са нарязани на жулиени.





  Поливаме отгоре с олио, солим и поръсваме с черен пипер. Ако остане от плънката може да я сложим в дупчиците, които се образуват от тиквичките. Печем на 200 градуса, докато се опекат, което ще рече да омекнат хубаво всички зеленчуци и получат кафеникав загар ;) Или около час и половина.  





 За супата ви трябват  2 тиквички, средно големи  ( или вътрешностите на тиквичките, които вече си издълбахме :) ), 1 голям морков, 1 глава лук-мъничка, масло-1 с.л., копър, сол и черен пипер. Когато водата заври (около 1.5 л.) Слагаме наситно нарязаният лук,маслото и солта, след 2-3 мин. прибавяме морковите и тиквичките, черен пипер-на вкус и ги оставяме да се сварят много добре и да са мекички. Сваляме от котлона и пасираме, прибавяме копъра и гарнираме по желание с пармезан или лъжица сметана.


Добър апетит !

Коментари