Студена крем супа и пиле със зеленчуци на пара

Крем супичката е прекрасен вариант за летните жеги, още повече, че е студена. За нея са ви необходими 1- 2 стръка праз лук и два големи картофа, 200 гр. мляко или сметана, сол и черен пипер. Зеленчуците се нарязват на дребно и се варят в литър и половина  вода , докато омекнат много, подправят се на вкус с черен пипер и сол. След като супата изстине се пасира и се прибавя млякото. Сервира се студена, от хладилника директно, гарнирана с пресен лук, твърдо сирене или сметана.



Второто ми яденце е също толкова лесно, вкусно и диетично, като предното :)

Взимате си каквито си пожелаете зеленчуци и ги поставяте в цедката за готвене на пара. Във водата се слага морска сол и след като заври на зеленчуците им трябват не повече от 15 мин. След това се поръсват с черен пипер , още малко сол, ако е необходимо и зехтин.

Пилешките гърди ги мариновах в лимон, зехтин, лъжичка мед и лъжичка горчица- заедно с марината половин час в хладилника.  След, което се осоляват и се приготвят на тиган, тефлонов, намазан със зехтин, важно е да не се пържи в зехтина, защото все пак сме диетични :) . Само се запечатва.


Еми добър апетит, надявам се да ви е вкусничко :)

Коментари

Публикуване на коментар