Пълнени тиквички и патладжани

Необходими продукти за 8-10 порции :
2 тиквички
2 патладжана
2 чушки
2 домата
400 гр. кайма
1/2 ч.чаша ориз
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
олио, сол, черен пипер, лют пипер, чубрица, кимион


В сгорещено олио се запържват лукът и чесънът, прибавя се оризът, каймата и се запържва хубаво, докато каймата побелее. През това време сме оставили нарязаните на лодки сини домати да се киснат в подсолена вода, за да им се убие горчивината. Нарязваме и тиквичките по дължина и издълбаваме вътрешността им и я нарязваме на дребно. Същото правим и със сърцевината на патладжаните. Прибавяме ги към каймата, добавяме около една ч.чаша вода, за да набъбне оризът, подправките на вкус и бъркаме хубаво, за да не загаря. Изчакваме докато оризът стане почти готов, ако е необходимо прибавяме още малко водичка. Вече можем да си пуснем фурната на 250 гр. да загрява. През това време намазняваме тавичка и нареждаме тиквичките и сините домати, като леко посоляваме тиквичките. Патладжаните са се киснали в подсолена вода и затова тях ги пропускаме. Пълним с плънката и ако остане пълним и 2 чушки или пък домати. Приготвените домати нарязваме на шайбички и ги нареждаме отгоре, като леко ги посоляваме и тях. Пече се около 50 мин или час.

Да ви е вкусно :)

Коментари