Пиле Путанеска с кус-кус

Почти оригиналната италинаска рецепта, изпълнена в мой вариант е доста сполучливо ястие, подходящо за вкусен обяд или вечеря.

Необходими продукти :

4 пилиешки гърди              
2 с. л. зехтин
1 гл. лук
2 скилидки чесън
400 гр. домати или доматено пюре
2 моркова
18-20 маслини без костилки
200 гр. грах ( замразен или от консерва)
сол, черен пипер, машерка, риган и пресен босилек

300 гр, кус-кус
пилешки бульон - 1 кубче или 300 гр.


     Пилешките гърди се нарязват на късчета и овкусени със сол и черен пипер се слагат в нагорещения зехтин за около 2-3 мин., да се запечатат.  След това се изсипват всички останали съставки, нарязани на дребно, без босилека. Той се прибавя след като яденето се свали от огъня. Оставя се да поври около 20 мин, докато стане гъсто сосче. След което се прибавя и босилекът.
    Кус-кусът се вари в 600 гр. вода с кубчето бульон или в 300 гр. вода + 300 гр. концентриран пилешки булюн и малко черен пипер.
Сервират се заедно, първо се слага кус-кус и отгоре пилето.

Добър апетит :)

Коментари