Обзалагам се, че на повечето от вас, карфиолът не им е любимото нещо за ядвне, но съм и абсолютно сигурна, че приготвен по следния начин ще ви изненада приятно.
Необходими продукти:
1 карфиол 1/2 ч.ч. ориз
50 гр. масло
200 гр. бяло вино
50 гр. кашкавал/пармезан
200 гр. прясно мляко
сол, черен пипер
Карфиолено ризото
Разтопявате половината от маслото в тиган и прибавяте нарязана на много дребно 1/3 от розичките на карфиола. Бъркате докато стане златист и прибавяте ориза, продължавате с бъркането, докато оризът стане стъклен. След което се прибавя, сол, черен пипер, виното и постепенно и 2 ч.ч. вода. докато оризът се сготви. Преди да дръпнете от огъня, прибавяте настъргания кашкавал и разбърквате.
От сърцевината на карфиола или т.нар. кучан се нарязват тънки люспи, които се запържват до златисто кафяво в малко масло и сол, и стават на карфиолен чипс, който ще ползваме за гарнитура на ризотото и супата.
Карфиолена крем супа
Останалата част от карфола се нарязва на парчета и се слага в подсолена вода ( около 2 литра ) да уври хубаво, поне 30 мин. В тенджерата се слагат 25 гр. масло и черен пипер. След като се свари хубаво се пасира и се прибавя млякото.
Дано ви хареса :)
Необходими продукти:
1 карфиол 1/2 ч.ч. ориз
50 гр. масло
200 гр. бяло вино
50 гр. кашкавал/пармезан
200 гр. прясно мляко
сол, черен пипер
Карфиолено ризото
Разтопявате половината от маслото в тиган и прибавяте нарязана на много дребно 1/3 от розичките на карфиола. Бъркате докато стане златист и прибавяте ориза, продължавате с бъркането, докато оризът стане стъклен. След което се прибавя, сол, черен пипер, виното и постепенно и 2 ч.ч. вода. докато оризът се сготви. Преди да дръпнете от огъня, прибавяте настъргания кашкавал и разбърквате.
От сърцевината на карфиола или т.нар. кучан се нарязват тънки люспи, които се запържват до златисто кафяво в малко масло и сол, и стават на карфиолен чипс, който ще ползваме за гарнитура на ризотото и супата.
Карфиолена крем супа
Останалата част от карфола се нарязва на парчета и се слага в подсолена вода ( около 2 литра ) да уври хубаво, поне 30 мин. В тенджерата се слагат 25 гр. масло и черен пипер. След като се свари хубаво се пасира и се прибавя млякото.
Дано ви хареса :)
Коментари
Публикуване на коментар