Картофени цървулки

Картофени цървули, картофени кожички, пълнени картофи или някакво такова много вкусно и изключително разнообразно ястие. Може да се приготви с всякакви продукти, освен задължителните картофи. Да се напълнят със спанак и сирене, шунка и кашкавал, с няколко вида сирена, с гъби и кашкавал........... Общо взето, с каквото ви хрумне и ви се стори, че ще е вкусно.
Аз ги напълних с почти всичко, което имах в хладилника :)
 Картофите може да бъдат и небелени, само много хубаво измити, но аз си ги предпочитам обелени.






Запържих в олио една глава лук, 3 скилидки чесън, една червена чушка ( нарязана на много дребно ). Картофите се издълбават с малка лъжичка и тук идва моментът, в който избирате дали да ги сварите с масло и пасирате, за крем супичка с прясно мляко или да ги добавите в плънката. Аз ги добавих този път, та и тях ги нарязах на много дребно и в тигана при останалите зеленчуци, да се задушават с 1/2 ч.ч вода. Подправките, които избрах са черен пипер, розмарин, и дръжките на пресен магданоз и добавих малко нарязани маслинки.  Около половин час къкри плънката  и преди да се свали от огъня се чукват 2 яйца. След това се напълват картофите (разрязани на половина и издълбани с лъжичка). Нареждат се в тава, покрита с олио и тъй като остана плънка, напълних и няколко чушки. Пече се на 250-300 градуса, докато станат златисто-кафяви, около 40 мин.

Добър апетит !

Коментари