Морковени бисквити с крема сирене

Не съм писала в този блог от доооста дълги години... Сякаш все не намирах време или достатъчно вдъхновение.  Макар, че след като родих сина си, ми се появяваше все повече желание да готвя вкусни, разнообразни и полезни нещица, пълни със скрити зеленчуци или плодове. Старая се да му приготвам изцяло домашна храна, с качествени продукти и още в първите години от живота му да му създам полезни хранителни навици.

Иии ето, че днес се роди една много вкусна и полезна рецепта за домашни бисквити без захар и брашно. Бързам да я споделя с вас, за да може и вие да се насладите на тези добре изпитани комбинации, които са симбиоза от сладко и солено и са в перфектен баланс: Морковени бисквити с крема сирене


Необходими съставки за бисквитите:

1 ч. ч. настъргани моркови
1 настъргана малка ябълка
1 ч.ч. овесени трици
2 с.л. чия
1 ч.л. канела
5 фурми

Необходими съставки за крема сиренето:

Около 100 гр. сирене
50 гр. масло
50 гр. пр. мляко

Предварително си накиснете овесените ядки и чията с малко хладка вода. 
Настърганите моркови, ябълки, наситнените фурми и сместа от чия и овесени ядки се объркват хубаво. Прибавя се канелата. Формирате малки разплескани топчета с ръце или лъжица и печете върху хартия за печене на 200 градуса за около половин час.
За крема сиренето съставките се смесват в блендер.  От известно време купувам домашни млечни и месни продукти от женичката пред църквата и всички вкъщи се наслаждаваме на истински вкусна храна, а пък и съм спокойна, когато знам какво давам на детето си.

След като бисквитите поизстинат ги намазвате с крема сиренето и ги слепвате.
Обещавам ви, че тази рецепта ще остави приятно усещане върху небцето ви и коремчето ви ще се усмихва. 
Насладете й се с близките вкъщи!


Одобрена от Борис!





Коментари