Пилешка кавърма с картофено пюре

Необходими продукти:                                       За пюрето:

1 кг пилешки гърди                                             1/2 кг картофи
250гр. гъби                                                           25 гр масло
1 зелена чушка                                                     100 гр мляко
1 глава лук                                                      
2 скилидки чесън
100 гр. бяло вино
1 с. л брашно
50 гр масло
50 гр олио
Подпрвки: сол, черен и червен пипер, лют пипер, розмарин, 1 дафинов лист, чубрица, листа от целина





В дълбок тиган или тенджерка се сгорещяват олиото и маслото и се запържа лукът, нарязан на полумесеци, за около 3-4 мин. Прибавя се чушката, нарязана на жулиени, след още 3-4 мин. се добавят и гъбите и пилешкото месо, нарязани на дребно. Прибавят се подправките: 1 ч.л. сол, черен пипер на вкус, една щипка лют пипер, 1ч.л. червен пипер, 2 щипки розмарин, 1/2 ч.л. чубрица, 3 листенца от прясна целина, наразани на ситно, чесънът ( на пюре)  и дафиновият лист. След около 5 мин. се изважда дафиновият лист и се изсипва виното. Оставя се да къкри около половин час. 5 мин, преди да го свалим от огъня прибавяме брашното, разтворено в малко водичка, за да се сгъсти сосчето.

За пюрето си сваряваме картофите в подсолена вода. Когато се сварят добре ги смачкваме, заедно с маслото и постепенно прибавяме млякото, досоляваме, ако е необходимо.

Да ви е вкусно !

Коментари