Картофи с гъби

Необходими продукти:

Картофи- 1 кг
Гъби- 500 гр (печурки, манатарки, кладница)
2 с.л. брашно
200 гр. мляко
100 гр. кашкавал
50 гр. олио
25 гр.масло
4 скилидки чесън
розмарин
прясна мащерка
черен пипер
сол





Картофите и гъбите се нарязват на малки кубчета и се слагат в тава. Прибавят се розмарина-1/2 ч.л. , сол на вкус и нарязания на дребно чесън. Сипва се и олиото и се слага да се пече в предварително загрята фурна на 250 градуса.  Докато се пече си приготвяме соса, който е бешамел с настърган кашкавал. В тиганче разтопяваме маслото, запържваме брашното и постепенно прибавяме и млякото. След това добавяме настъргания кашкавал и малко черен пипер, оставяме го да покъкри 2-3 мин.  Докато печем яденето от време на време го разбъркваме и сипваме по малко вода- общо 2 ч.ч. Пече се около 1 час. 10 мин. преди да го извадим от печката изсипваме соса и разбъркваме хубаво като добавяме и листенцата от 5 стръка прясна мащерка.

Коментари