Антипаста от Италия

Малко си я съчиних тази рецепта, но взе, че се получи много вкусно :)

Необходими продукти :                      

700-800 гр. печурки
20 маслини
4 печени червени чушки
1 голяма зелена чушка
4 скилидки чесън
розмарин
кимион
босилек - пресен
1 дафинов лист
риган
черен пипер
сол
зехтин
1ч.л. горчица
200 гр бяло вино





Предварително изчистваме маслинките от костилките и ги заливаме със зехтин, натрошен розмарин и малко кимион. Оставяме ги да киснат поне 1 час в хладилника, може и повече, но аз съм нетърпелива. Нагорещяваме в дълбок тиган зехтин, около 50 гр. и прибавяме нарязаният на ситно чесън. Изсипваме и маслините и прибавяме гъбите, нарязани на филийки. Нарязваме зелената чушка на жулиени и я прибавяме към гъбите. След което слагаме и печените червени чушки- на малки парченца и започваме с подправките. Много на око съм ги слагала, но горе долу са следните пропорции : 6-7 листа пресен босилек-нарязан, 1/2 ч.л. риган, един дафинов лист ( който вадим след 5 мин, т.к. има много силен вкус и не трябва да се налага ), черен пипер и сол на вкус, 1 ч.л. горчица. Гъбите си пускат доста вода и за да се получи вкусно сосче сипваме 200 гр. бяло вино. Гъбите трябва да омекнат хубаво а соса да се изпари почти напълно. Тогава яденето е готово. Можете да го сервирате с чесновите питки от рецептата за италиянските кюфтенца: http://happyfoodbypetelina.blogspot.com/2013/11/blog-post_21.html

Buon appetito !

Коментари

  1. Кога ще ми дойдеш на гости, ти ще направиш нещо прекрасно, а от мен гурме бира :)

    ОтговорИзтриване
  2. Довечера, идвам, ама няма да имам време да сготвя :)

    ОтговорИзтриване
  3. ЕЕЕеее, много беше вкусно,Петути!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар