Паста с гъбки

Днес ми се налага да ям постни въглехидрати, така че трябваше да се съобразя с изискванията. За целта си купих гъбки и извадих пакета със сръбска паста, който неотдавна стои в шкафа.
 И сътворих това :





Необходими продукти за 3 порции:

Малко повече от половин пакет паста от тукашните
500гр. гъбки - печурки
2 чесънчета
1 малка главичка лук
розмарин
черен пипер
кимион
сол
зехтин

Гъбките се нарязват на филийки и се запържват в сгорещения зехтин (около 2-3 с.л.) След 5 минути се прибавя чесънът, нарязан на ситно, и лукът на полумесеци. Слагате подправките на око и готвите докато се изпари водата от гъбите. Опитвате и ако са още доста твърди и хрупкави, добавяте 2 черпака вода от тази на пастата. Когато и тя се изпари, почти докрай е готово.
Пастата се вари по указанията на пакета в подсолена вода ( на 3 литра вода- 1 с.л сол), или ако няма такива, както в моя случай, се опитва. След като се изцеди от водата се изсипва при гъбките и се бърка още минута-две на котлона.

Да ви е вкусно, и ако не сте на диета може да си сипете и чаша бяло вино, би вървяло идеално ;) Препоръчвам ви горещо Misket & Dimyat на BULGARIAN HERITAGE - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=347228018741068&set=a.154465004684038.32737.154461578017714&type=3&theater

Коментари