Свински пържоли с портокалов сок и джинджифил и спаначено суфле

Необходими продукти:                                                    За суфлето

2 свински пържоли (без кост)                                           2 яйца                
1 портокал                                                                        10 листа спанак
1 ч.л. джинджифил                                                             сирене-50 гр
черен пипер                                                                      1 ч.л. настъргани портокалови корички
1 щипка лют червен пипер                                              черен пипер
сол                                                                                      1 скилидка чесън

масло-1 с.л                                                                         1 с.л. брашно
                                                                                                                           2 с.л олио




Пържолите се измиват, подсушават се и се накисват за около час в марината от сока на един портокал, 1 ч.л джинджифил, черен пипер и сол на вкус и една щипка лют червен пипер. След като покиснат хубаво ги изцеждаме и  посоляваме. Запържваме ги в тиганче с една супена лъжица масло ( по 3-4 мин стоят от всяка страна, след което се обръщат през около 45 сек. докато покафенеят и придобият тъмно златист цвят.) След като извадим пържолките изсипваме портокаловия сок с подправките, да се сгъсти. Трябват му не повече от 5 минути. Имайте предвид, че подправките са доста силни и ако искате може да разредите соса с още портокалов сок, но аз обичам силните вкусове, така че и така ми харесва. Заливате пържолките със соса или го сервирате отстрани.

За суфлето е необходимо да изсипете всички съставки в купа, като предварително сте нарязали спанака и чесъна, на ситно. Намачквате сиренето с вилица и разбърквате всичко хубаво отново с вилица, след което пълните силиконови форми за мъфини (3/4 от формата), може да стане и в хартиени (намазнени допълнително), не съм го пробвала още. Пече се около 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Суфлето се сервира студено.

Да ви е вкусно :)

Коментари