С тази рецепта се класирах на второ място в кулинарен конкурс, така че няма да сгрешите ако си я сготвите :)
За 2 порции :
За 2 порции :
1
свински голям котлет без кост
2-3 картофа
1 яйце
мляко-20 гр
червено
вино-100 гр
песто-1 ч.л
зехтин-2
с.л
сол,черен и
червен пипер, чубрица, кимион, чесън на прах
доматено
пюре- 2 с.л
Котлета се подсушава и се начуква, докато стане с дебелина,
по-малко от 1 см. На лист хартия изсипваме всички подправки, количеството е на
око и вкус и овалваме месото от двете страни. Намазваме го от едната страна с
доматеното пюре и го навиваме много стегнато като палачинка, след което го
овиваме с найлоново фолио за готвене, също много стегнато и го оставяме в
хладилника за около 2 часа. Когато го извадим го нарязваме на шайби с дебелина
2-3 см и го пържим в нагорещения зехтин, от двете страни за по около 3 мин.
Преди да го свалим от огъня, сипваме виното и оставяме да къкри още 1 мин. След
като сервираме "сушито" го поливаме със соса.
За пюрето е необходимо да сварим картофите и яйцето-
картофите докато омекнат, а яйцето може и да е по-рохко. Пасираме ги заедно с
млякото, малко сол и черен пипер и прибавяме една чаена лъжичка песто,
Сервираме и ядем, страшно е
вкусно !!! :)
Искам и аз, две порции моля.
ОтговорИзтриванеЕеее, чак пък 2. Това е гурме вечеря, яде се по мъничко :)
ОтговорИзтриване