Свинско суши с едно по-различно пюре

С тази рецепта се класирах на второ място в кулинарен конкурс, така че няма да сгрешите ако си я сготвите :)


За 2 порции :
1 свински  голям котлет без кост
2-3 картофа
1 яйце
мляко-20 гр
червено вино-100 гр
песто-1 ч.л
зехтин-2 с.л
сол,черен и червен пипер, чубрица, кимион, чесън на прах
доматено пюре- 2 с.л




Котлета се подсушава и се начуква, докато стане с дебелина, по-малко от 1 см. На лист хартия изсипваме всички подправки, количеството е на око и вкус и овалваме месото от двете страни. Намазваме го от едната страна с доматеното пюре и го навиваме много стегнато като палачинка, след което го овиваме с найлоново фолио за готвене, също много стегнато и го оставяме в хладилника за около 2 часа. Когато го извадим го нарязваме на шайби с дебелина 2-3 см и го пържим в нагорещения зехтин, от двете страни за по около 3 мин. Преди да го свалим от огъня, сипваме виното и оставяме да къкри още 1 мин. След като сервираме "сушито" го поливаме със соса.
За пюрето е необходимо да сварим картофите и яйцето- картофите докато омекнат, а яйцето може и да е по-рохко. Пасираме ги заедно с млякото, малко сол и черен пипер и прибавяме една чаена лъжичка песто,
Сервираме и ядем, страшно е вкусно !!! :)           

         

Коментари

Публикуване на коментар