Шоколадово брауни

Необходими продукти:                                      

·         шоколад – 2 бр (черен и млечен)
·         масло – 125 г
·         захар - 200 г
·         яйца - 4 бр.
·         брашно - 100 гр
·         бакпулвер - 1/2 ч.л.
·         какао-1 с.л -с връх
·         сол - 1 щипка
·         орехи - 100 г




Яйцата се разбиват на пандишпан със захарта. Черния шоколад се разтапя с маслото и след като мъничко се охлади се прибавя при яйцата ( за да не се изпекат ). Другият  шоколад и орехите се начукват в хаванче на парченца, колкото бобче.  ( Може и двата шоколада да се разтопят, но аз предпочитам да има и парченца шоколад J ) Бакпулвера, брашното и солта се смесват и постепенно се прибавят към яйцата. След това се добавят орехите и шоколада , разбърква се още малко и се изсипва в квадратна или правоъгълна тава ( 20/40 см или 30/30 см, не трябва да е голяма), покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Не се надига много – обикновено става с дебелина около 2 см.

Да ви е сладко J

Коментари