Необходими продукти:
·
шоколад – 2 бр (черен и млечен)
·
масло – 125 г
·
захар - 200 г
·
яйца - 4 бр.
·
брашно - 100 гр
·
бакпулвер - 1/2 ч.л.
·
какао-1 с.л -с връх
·
сол - 1 щипка
·
орехи - 100 г
Яйцата се разбиват на пандишпан със захарта. Черния шоколад
се разтапя с маслото и след като мъничко се охлади се прибавя при яйцата ( за
да не се изпекат ). Другият шоколад и
орехите се начукват в хаванче на парченца, колкото бобче. ( Може и двата шоколада да се разтопят, но аз
предпочитам да има и парченца шоколад J
) Бакпулвера, брашното и солта се смесват и постепенно се прибавят към яйцата.
След това се добавят орехите и шоколада , разбърква се още малко и се изсипва в
квадратна или правоъгълна тава ( 20/40 см или 30/30 см, не трябва да е голяма),
покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180-200
градуса. Не се надига много – обикновено става с дебелина около 2 см.
Да ви е сладко J
Коментари
Публикуване на коментар