Паста по Петински

 Веднага започвам с това, че тази паста е страшно вкусна и също толкова лесна. Представлява сос от най-любимите ми постни съставки.

Необходими продукти:  ( за 2 порции )

Половин пакет паста : например талиатели, като че ли са ми най-вкусни.
 За соса :
1 с.л песто ( голяма ), 6-7  сушени домати ( от маринованите в бурканче ), 1-2 с. л от сосчето на доматите, 15 маслини, 100 мл. червено вино, 50 мл. вода, 1 ч.л. брашно



В тиганче се сипва мазнината от доматите и пестото и се разбъркват добре. Прибавят се нарязаните домати и маслини, след което се добавя и виното. Оставя се да покъкри 5-7 мин. Брашното се прибавя към водата ( която може да вземетe от тенджерата, в която се вари пастата). Брашнената каша се изсипва при соса и се бърка още около 2-3 мин, за да се сгъсти.
Изцеждате талиателите, заливате със соса и гарнирате с пресен босилек. Това е, страшно лесно и вкусно, както ви обещах. Сега си сипете чаша хубаво червено вино от BULGARIAN HERITAGE - http://bulgarian-heritage.com/bg/wines  и се насладете на обяда !

Коментари