Необходими продукти
2 пилешки гърди 1 морков
1 лимон 1 глава лук
1/2 глава лук 10-12 гъбки печурки
3 скилидки чесън 1 чушка
2 с.л зехтин 1тиквичка
1 ч.л червен пипер (може да сложите патладжан, тиква, картоф...)
сол
черен пипер За маринатата : 1 ч.л. мед, 1 ч.л. горчица, няколко магданоз капки соев сос, лют пипер, черен пипер, сол, зехтин, 1 с.л. брашно, 125 гр. бульон
Започваме със зеленчуците, т.к. отнемат повече време. Нарязвате морковите и тиквичката и ги оставяте да поврат 2-3 мин. Ако имате тиква и картоф по същия начин. Осолявате всички зеленчуци,нанизвате на шишчета и печете на скара.
Маринатата се прави с бульона от зеленчуците, които сме варили и всички останали продукти, трябва да покъкри около 7-8 мин, като брашното се слага на края разтворено с малко водичка, за да се сгъсти.
За пилето е необходимо да начукате месото, докато стане тънко около 7-8 мм, нарязва се на жулиени ( ивици с дебелина около 1 см ) и се овкусява със сол, черен пипер и сокът от половин лимон. В много нагорещен тиган се се изсипва зехтинът, след което се прибавят чесънът и лукът, нарязани на ситно и червения пипер.Пилето се запържва за 3-4 мин, след което се изстисква сокът и от другата половина лимон, поръсва се с магданоз, и ако необходимо още сол.
Добър апетит :)
2 пилешки гърди 1 морков
1 лимон 1 глава лук
1/2 глава лук 10-12 гъбки печурки
3 скилидки чесън 1 чушка
2 с.л зехтин 1тиквичка
1 ч.л червен пипер (може да сложите патладжан, тиква, картоф...)
сол
черен пипер За маринатата : 1 ч.л. мед, 1 ч.л. горчица, няколко магданоз капки соев сос, лют пипер, черен пипер, сол, зехтин, 1 с.л. брашно, 125 гр. бульон
Започваме със зеленчуците, т.к. отнемат повече време. Нарязвате морковите и тиквичката и ги оставяте да поврат 2-3 мин. Ако имате тиква и картоф по същия начин. Осолявате всички зеленчуци,нанизвате на шишчета и печете на скара.
Маринатата се прави с бульона от зеленчуците, които сме варили и всички останали продукти, трябва да покъкри около 7-8 мин, като брашното се слага на края разтворено с малко водичка, за да се сгъсти.
За пилето е необходимо да начукате месото, докато стане тънко около 7-8 мм, нарязва се на жулиени ( ивици с дебелина около 1 см ) и се овкусява със сол, черен пипер и сокът от половин лимон. В много нагорещен тиган се се изсипва зехтинът, след което се прибавят чесънът и лукът, нарязани на ситно и червения пипер.Пилето се запържва за 3-4 мин, след което се изстисква сокът и от другата половина лимон, поръсва се с магданоз, и ако необходимо още сол.
Добър апетит :)
Коментари
Публикуване на коментар