Свинско бон-филе с мащерка

Начин на приготвяне:

Бонфиле 300-400 гр
5-6 стръка прясна мащерка
75 гр. Бяло сухо вино
100 гр. Масло
2-3 моркова
Пълнозърнест хляб
Черен пипер
Сол

Сурови слънчогледови семки







Филето се подсушава и се почиства от ципата, след което се нарязва на шайби около 2 см. Намазва се с разтопено масло и се подпрява  със сол,черен пипер и прясна мащерка . В нагорещено масло-1 с.л., с листенца прясна мащерка се запечатват  пържолките за около 2-3 мин от всяка страна. В тигана се добавя още масло-2 с.л.  и се  глазират бейби морковчета или обикновен морков, нарязан на шайби- пак с дебелина около 2 см. Запържват се препечени филийки пълнозърнест хляб ( предварително са изрязани коричките),а след като се извадят се запържват и суровите слънчогледови семки.  След като извадим и семките, прибавяме 75 гр бяло сухо вино, връщаме месото за минута- две.Сервираме върху канапе от запържената филийка, поливаме със сосът и накрая слагаме морковче и поръсваме със семките.

Коментари