Шоколадово-бананов пай-джоб :)

Необходими продукти ( за 3-4 пая)
3 яйца
1малко масло
брашно за средно твърдо тесто-около 1кг
1 ч.л сода бикарбонат
2 ванилии
3 с.л какао на прах
1 ч.ч захар
кората от един портокал
 3 -4 банана
3-3 с. л сладко от ягоди ( или пресни-около 300 гр)
канела
1 яйце за намазване


В дълбока купа се разбиват яйцата заедно със захарта ( може и на ръка без миксер), прибавя се содата, ванилиите, какаото, настърганата кора от един по-малък портокал и брашно, докато се замеси средно твърдо маслено тесто. Оставя се да престои около 30 мин. в хладилник, след което се разделя на 3-4 или 5 части. Всяко от частите се разточва върху хартия за печене на кора с дебелина 3-4 мм и в центъра се нареждат нарязани на парченца банани и ягоди и малко канела. За един пай с размери 15 на 15 см (приблизително) са необходими по един банан и една супена лъжица сладко от ягоди. След което четрите края на тестото се завиват отгоре, да стане като пакетче и да се захлупят един с друг по краищата. С нож се правят няколко разреза. След като направите всиките пайове ги печете в тава с хартия за печене около 20-25 мин във фурна, предварително загрята на 200 градуса. След петнайстата минута от печенето, пайовете се намазват с яйце, разбито с малко захар и така получават златиста хрупкава коричка.

Сервира се след 10-15 минути, може да го гарнирате с топка сметанов сладолед. Невероятно вкусно е, нещо между шоколадово суфле и пай :)

Коментари