Пълнени сини домати

През лятото все по-рядко ни се хапват меса или тежки яденета. Пазарът е заринат с всякакви плодове и зеленчуци и точно сега е моментът да ги хапваме в големи количества и различни комбинации. Затова и сготвих тези пълнени сини домати. Много лесно и вкусно, подходящо за вечеря обяд или гарнитура ястие.

Необходими продукти:                       

3-4 патладжана.
2 домата
1 чушка (голяма)
1 глава лук
2 скилидки чесън
магданоз
сол
черен пипер
олио












Падладжанте се разрязват по дължина и се оставят да престоят около 2 часа добре осолени, за да падне горчивото.След това се изстискват и изплакват. С лъжичка се издълбава сърцевината, нарязва се на ситно и се слага да се запържи в нагорещен тиган с олио. Сините домати поглъщат доста мазнина, така че е хубаво да сложите повечко. В тигана се прибавят нарязните лук, чушка, чесън, дръжките на магданоза и подправките и накрая и доматите. Преди да го дръпнете от огъня се добавят и листата на магданоза. Всичко това се запържва за около 15-20 мин. Лодките от сините домати се нареждат в намазнена тавичка, посоляват се лекичко и се напълват с плънката. Пече се около час на 250 градуса в предварително загрята фурна. По желание може да се гарнира с рендосан кашкавал или пармезан.

Да ви е вкусно :)

Коментари